Objectius

·Adquirir una major consciència de tot el fet interpretatiu i de les característiques que la interpretació adquireix en funció de l'àmbit estilístic.

·Desenvolupar una actitud crítica i analítica davant les interpretacions pròpies i alienes, que permeti comprendre la relació entre qualsevol elecció interpretativa i una precisa visió estètica.

·Assimilar una consciència històrica que permeti a cada estudiant situar estilísticament el fet artístic en el que està submergit i entendre'l com el producte d'un procés dialèctic.

Continguts

L'acte interpretatiu com a acte de comunicació en un context social determinat. Etimologia i evolució epistemològica del terme "interpretació”. Elements que conformen el fet interpretatiu: aspectes psicològics i fisiològics, socioculturals i històrics.

La transformació del concepte d'interpretació en la música occidental. Comparació entre les tradicions musicals dels diferents continents. Aplicació a la pràctica instrumental dels elements de la teoria de la interpretació.

Breu estudi comparatiu de l'evolució dels diferents paràmetres executius en la música culta i popular als diferents continents. L'elecció del tempo, la dinàmica, l'articulació, l'afinació, les convencions rítmiques. L'ornamentació i la improvisació: la seva pràctica i el seu sentit en els diferents àmbits estilístics. Les relacions entre la estructura formal i la interpretació.